Groep 4

Welkom in groep 4

Net zoals in groep 3, blijft het technisch lezen voor groep 4, een belangrijk onderdeel op het lesrooster. Om lezen aantrekkelijk te maken, kiezen we naast de klassikale instructie en inoefening, ook voor andere werkvormen om het lezen te oefenen: lezen in groepjes, duo-lezen in spelvorm, zelfstandig lezen en koorlezen.

Om het leesplezier nog meer te bevorderen wordt er dagelijks voorgelezen en wordt aandacht besteed aan de kinderboekenweek. Ook worden boekbesprekingen gehouden en doen we aan vlaggetjeslezen. Omdat de bibliotheek in hetzelfde gebouw zit, kunnen de leerlingen wekelijks zelf hun boeken kiezen.

Naast het lezen staat ook rekenen dagelijks op het rooster. Hierbij wordt de klassikale instructie afgewisseld met bewegend leren, zowel in de klas als buiten op het plein. Ook hebben we regelmatig een rekencircuit, doen we rekenspelletjes en andere praktische oefeningen. Daarnaast oefenen we met rekenen op de iPad of laptop om de stof nog meer eigen te maken.

Taal, spelling, schrijven, verkeer en projectwerk vullen de rest van de dag. Met projectwerk worden verschillende onderwerpen behandeld, zoals o.a.: hoe gedragen wij ons, praten we over de Vreedzame school, behandelen we seizoensgebonden onderwerpen, nieuwsonderwerpen en festiviteiten. 

En natuurlijk is er ook ruimte voor kunst, cultuur en expressievakken. Om de week komt er een muziekleraar; een paar keer per jaar wordt er op het podium een toneelstuk opgevoerd en minimaal 1x per jaar gaan de leerlingen naar een voorstelling in Theater de Klinker. 

Sporten kan natuurlijk niet ontbreken in deze tijd. Twee keer per week krijgen de leerlingen gymles van een vakleerkracht. Verder is er veel geïnvesteerd in buitenspeelgoed, zodat er voor ieder wat te doen is waardoor de leerlingen extra van de pauzes kunnen genieten.

De schatkamer van Sinterklaas

Gepubliceerd door: Kindcentrum De Bouwsteen
Ohhh ....♫ kom er eens kijken...... ♫ ♫ ♫
 

Sinterklaas en Pieten op school!

Gepubliceerd door: Kindcentrum De Bouwsteen
Vandaag, 2 december, heeft Sint en zijn Pieten onze school bezocht. Er was wel een probleem! Er zat een Piet vast op het dak. Hij was vannacht al naar school gekomen om de schatkamer met cadeautjes te vullen, maar hij kwam vast te zitten op het dak. Gelukkig was de brandweer snel ter plaatse MET SINT EN DE ANDERE PIETEN. De brandweermannen hebben de Piet met de brandweerladder bevrijd. Later hebben we een heel gezellige dag gehad op school! De kinderen van groep 1 t/m 4 mochten in de schatkamer van Sint zelf een cadeautje kiezen. De groepen 5 t/m 8 hadden prachtige surprises gemaakt voor elkaar. 
 

Op bezoek bij Educatieboerderij Nieuwlandse Akker

Gepubliceerd door: Kindcentrum De Bouwsteen
Donderdag 17 november 2022 hebben de groepen 6 en 7/8 een bezoek gebracht aan Educatieboerderij Nieuwlandse Akker. We hebben een rondleiding gehad, zelf brood gebakken en uiensoep gekookt. Natuurlijk hebben we hier ook van gesmuld.   
 

 Kindcentrum De Bouwsteen

Directeur: Carla Jansen

Hardenberg 8
9684 AM, Finsterwolde

Telefoon: 0597 33 15 70
kcbouwsteen@sooog.nl