Groep 4/5

Welkom in groep 4/5 

Net zoals in groep 3, blijft het technisch lezen voor groep 4, maar ook voor groep 5 een belangrijk onderdeel op het lesrooster. Om lezen aantrekkelijk te maken, is er naast de klassikale instructie en inoefening, gekozen voor verschillende vormen om het lezen te oefenen. Lezen in groepjes, duo-lezen in spelvorm, zelfstandig lezen en koorlezen.

Om het leesplezier te bevorderen wordt er ook dagelijks voorgelezen, aandacht besteed aan de kinderboekenweek, boekbesprekingen gehouden en vlaggetjeslezen (na elk gelezen boek wordt er een vlaggetje ingekleurd en ingevuld en dat vlaggetje wordt opgehangen zodat iedereen kan zien waarom ze dat boek moeten gaan lezen of juist niet). Omdat de bibliotheek in hetzelfde gebouw zit, kunnen de leerlingen wekelijks zelf hun boeken kiezen.

Naast het lezen staat ook rekenen dagelijks op het rooster. Hierbij wordt de klassikale instructie afgewisseld met bewegend leren, zowel in de klas als buiten, rekencircuit, spelletjes en praktische oefeningen. Ook rekenen we op de iPad of laptop om de stof nog meer eigen te maken.

Taal, spelling, schrijven, verkeer en projectwerk vullen de rest van de dag. Met projectwerk worden verschillende onderwerpen behandeld, zoals o.a.: hoe gedragen wij ons, de Vreedzame school, seizoensgebonden onderwerpen, kinderboekenweek, nieuwsonderwerpen en festiviteiten. Groep 5 krijgt daarnaast nog geschiedenis, aardrijkskunde en natuur als aparte vakken aangeboden. Dit jaar krijgt groep 5 samen met groep 6 ook nog 2x 10 weken Duitse les, een project van de gemeente Oldambt.

En natuurlijk is er ook ruimte voor kunst en cultuur. Om de week komt er een muziekleraar; een paar keer per jaar wordt er op het toneel een toneelstuk opgevoerd en minimaal 1x per jaar gaan de leerlingen naar een voorstelling in Theater de Klinker. Dit jaar gaan we ook nog onder begeleiding van een kunstenaar aan een project werken.

Sporten kan natuurlijk niet ontbreken in deze tijd. Twee keer per week krijgen de leerlingen gymles van twee verschillende vakleerkrachten. Daarnaast wordt er meegedaan aan het zwemproject Oldambt, 2x 4 zwemlessen in het naastgelegen zwembad ‘de Hardenberg’. Verder is er veel geïnvesteerd in buitenspeelgoed, zodat er voor ieder wat te doen is waardoor de leerlingen extra van de pauzes kunnen genieten.

Laatste schooldag met goochelaar Nico!

Gepubliceerd door: OBS De Bouwsteen
Iedere groep heeft kunnen genieten van de voorstelling van Nico met zijn Kliko! Op ludieke wijze, met prachtige goocheltrucs voor jong en oud, wist Nico de kinderen te boeien met zijn theatervoorstelling. Verder waren er bijzondere buitenspellen en kregen de kinderen tussen de middag een lekker patatje van de patatkraam die speciaal op school kwam. En natuurlijk hoorde daar ook een ijsje bij! Fijne vakantie allemaal!  
 

Feestelijke onthulling kunstwerk en opening plein

Gepubliceerd door: OBS De Bouwsteen
Op maandag 5 juli is het vernieuwde schoolplein officieel geopend en het kunstwerk onthuld. Een prachtig kleurrijk resultaat! Thema van het kunstproject is: "Zicht op zee en land". Onder leiding van twee kunstenaars, Heleen Wilkens en Stefan de Keijser, hebben alle leerlingen hieraan hun (bouw)steentje bijgedragen! 
 

Nieuw speeltoestel!

Gepubliceerd door: OBS De Bouwsteen
Een lang gekoesterde wens van de leerlingen is in vervulling gegaan. Een nieuw klimtoestel met veel uitdagingen. Onder het speeltoestel ligt kunstgras waar de kinderen ook graag even 'chillen'. 
 

 Kindcentrum De Bouwsteen

Schoolcoördinator: Carla Jansen

Hardenberg 8
9684 AM, Finsterwolde

Telefoon: 0597 33 15 70
obsbouwsteen@sooog.nl