Groep 4/5

Welkom in groep 4/5 

Net zoals in groep 3, blijft het technisch lezen voor groep 4, maar ook voor groep 5 een belangrijk onderdeel op het lesrooster. Om lezen aantrekkelijk te maken, is er naast de klassikale instructie en inoefening, gekozen voor verschillende vormen om het lezen te oefenen. Lezen in groepjes, duo-lezen in spelvorm, zelfstandig lezen en koorlezen.

Om het leesplezier te bevorderen wordt er ook dagelijks voorgelezen, aandacht besteed aan de kinderboekenweek, boekbesprekingen gehouden en vlaggetjeslezen (na elk gelezen boek wordt er een vlaggetje ingekleurd en ingevuld en dat vlaggetje wordt opgehangen zodat iedereen kan zien waarom ze dat boek moeten gaan lezen of juist niet). Omdat de bibliotheek in hetzelfde gebouw zit, kunnen de leerlingen wekelijks zelf hun boeken kiezen.

Naast het lezen staat ook rekenen dagelijks op het rooster. Hierbij wordt de klassikale instructie afgewisseld met bewegend leren, zowel in de klas als buiten, rekencircuit, spelletjes en praktische oefeningen. Ook rekenen we op de iPad of laptop om de stof nog meer eigen te maken.

Taal, spelling, schrijven, verkeer en projectwerk vullen de rest van de dag. Met projectwerk worden verschillende onderwerpen behandeld, zoals o.a.: hoe gedragen wij ons, de Vreedzame school, seizoensgebonden onderwerpen, kinderboekenweek, nieuwsonderwerpen en festiviteiten. Groep 5 krijgt daarnaast nog geschiedenis, aardrijkskunde en natuur als aparte vakken aangeboden. Dit jaar krijgt groep 5 samen met groep 6 ook nog 2x 10 weken Duitse les, een project van de gemeente Oldambt.

En natuurlijk is er ook ruimte voor kunst en cultuur. Om de week komt er een muziekleraar; een paar keer per jaar wordt er op het toneel een toneelstuk opgevoerd en minimaal 1x per jaar gaan de leerlingen naar een voorstelling in Theater de Klinker. Dit jaar gaan we ook nog onder begeleiding van een kunstenaar aan een project werken.

Sporten kan natuurlijk niet ontbreken in deze tijd. Twee keer per week krijgen de leerlingen gymles van twee verschillende vakleerkrachten. Daarnaast wordt er meegedaan aan het zwemproject Oldambt, 2x 4 zwemlessen in het naastgelegen zwembad ‘de Hardenberg’. Verder is er veel geïnvesteerd in buitenspeelgoed, zodat er voor ieder wat te doen is waardoor de leerlingen extra van de pauzes kunnen genieten.

Pasen

Gepubliceerd door: OBS De Bouwsteen
Onze school is weer gezellig aangekleed in Paassfeer! Vrijdag 2 april organiseren de leerkrachten een sfeervolle Paaslunch in de klas. 
 

Sinterklaas op school

Gepubliceerd door: OBS De Bouwsteen
Afgelopen vrijdag 4 december kwamen de Sint en zijn pieten langs bij ons op school. Ze brachten eerst een bezoek aan de onderbouw. Het bleek dat de pieten op school hadden geslapen. Een grote verrassing voor groep 1, 2 & 3 toen ze het speellokaal binnen kwamen. Na het bezoek aan de jongere kinderen gingen de Sint en zijn pieten naar de bovenverdieping. Door de Covid maatregelen bleven ze op een gepaste afstand. Ze keken vanaf het podium toe hoe de kinderen van de groepen 4 t/m 8 zongen en dansten. Sint en pieten vertrokken om 11.30 weer van school. Het was een gezellige morgen. 
 

Muziekles mondt uit in optreden!

Gepubliceerd door: OBS De Bouwsteen
 Van meester Harvey (vakdocent muziek) mochten de leerlingen hun muziekinstrument meenemen. Ons talent op drumstel genoot van zijn optreden met meester!
 

 obs de Bouwsteen

Schoolcoördinator: Carla Jansen

Hardenberg 8
9684 AM, Finsterwolde

Telefoon: 0597 33 15 70
obsbouwsteen@sooog.nl