Groep 4/5

Welkom in groep 4/5 

Net zoals in groep 3, blijft het technisch lezen voor groep 4, maar ook voor groep 5 een belangrijk onderdeel op het lesrooster. Om lezen aantrekkelijk te maken, is er naast de klassikale instructie en inoefening, gekozen voor verschillende vormen om het lezen te oefenen. Lezen in groepjes, duo-lezen in spelvorm, zelfstandig lezen en koorlezen.

Om het leesplezier te bevorderen wordt er ook dagelijks voorgelezen, aandacht besteed aan de kinderboekenweek, boekbesprekingen gehouden en vlaggetjeslezen (na elk gelezen boek wordt er een vlaggetje ingekleurd en ingevuld en dat vlaggetje wordt opgehangen zodat iedereen kan zien waarom ze dat boek moeten gaan lezen of juist niet). Omdat de bibliotheek in hetzelfde gebouw zit, kunnen de leerlingen wekelijks zelf hun boeken kiezen.

Naast het lezen staat ook rekenen dagelijks op het rooster. Hierbij wordt de klassikale instructie afgewisseld met bewegend leren, zowel in de klas als buiten, rekencircuit, spelletjes en praktische oefeningen. Ook rekenen we op de iPad of laptop om de stof nog meer eigen te maken.

Taal, spelling, schrijven, verkeer en projectwerk vullen de rest van de dag. Met projectwerk worden verschillende onderwerpen behandeld, zoals o.a.: hoe gedragen wij ons, de Vreedzame school, seizoensgebonden onderwerpen, kinderboekenweek, nieuwsonderwerpen en festiviteiten. Groep 5 krijgt daarnaast nog geschiedenis, aardrijkskunde en natuur als aparte vakken aangeboden. Dit jaar krijgt groep 5 samen met groep 6 ook nog 2x 10 weken Duitse les, een project van de gemeente Oldambt.

En natuurlijk is er ook ruimte voor kunst en cultuur. Om de week komt er een muziekleraar; een paar keer per jaar wordt er op het toneel een toneelstuk opgevoerd en minimaal 1x per jaar gaan de leerlingen naar een voorstelling in Theater de Klinker. Dit jaar gaan we ook nog onder begeleiding van een kunstenaar aan een project werken.

Sporten kan natuurlijk niet ontbreken in deze tijd. Twee keer per week krijgen de leerlingen gymles van twee verschillende vakleerkrachten. Daarnaast wordt er meegedaan aan het zwemproject Oldambt, 2x 4 zwemlessen in het naastgelegen zwembad ‘de Hardenberg’. Verder is er veel geïnvesteerd in buitenspeelgoed, zodat er voor ieder wat te doen is waardoor de leerlingen extra van de pauzes kunnen genieten.

Afsluiting Kinderboekenweek

Gepubliceerd door: OBS De Bouwsteen
Alle groepen konden meedoen aan het toneelstuk 'De steen en de tijd' bij de afsluiting van de Kinderboekenweek. Sommige kinderen waren liever toeschouwer deze keer. Dat kon ook! Op de dagen voorafgaand is door de 'toneelspelers' flink geoefend. Helaas mochten we geen ouders uitnodigen door de corona-maatregelen. Het werd dus een voorstelling door én voor onze leerlingen. De juffen en meester hebben er ook van genoten! Wat een talent!
 

SOOOG INFORMATIEBRIEF VOOR OUDERS/VERZORGERS - AUGUSTUS 2020

Gepubliceerd door: SOOOG
Wij hopen dat u, ondanks de beperkingen, toch hebt genoten van een fijne zomervakantie. Het nieuwe jaar zal Covid-19 onze aandacht en zorg blijven vragen. Ook dit schooljaar zullen wij u weer, zo vaak als nodig, informeren over nieuwe ontwikkelingen met betrekking tot Covid-19 wanneer dit gevolgen heeft voor het onderwijs op onze scholen. In deze informatiebrief hebben wij de huidge maatregelen voor u op een rijtje gezet.
 

Groep 5/6 winnen Scoor een Boek

Gepubliceerd door: OBS De Bouwsteen
Groep 5 en 6 hebben dit jaar ook weer meegedaan met het project Scoor een Boek. Vanwege de Corona crisis hebben ze er op school niet zoveel aan kunnen werken, maar de leerlingen hebben thuis des te meer gedaan. Dat kon via de thuiseditie van Scoor een boek. Ze hebben er zoveel aan gedaan dat OBS de Bouwsteen de eerste prijs heeft behaald van alle scholen in het Oldambt. En dat is niet alleen een applausje waard, maar ze zijn ook beloond met een FC Groningen tas met daarin een FC Groningen bal. Knap gedaan!
 

 obs de Bouwsteen

Schoolcoördinator: Carla Jansen

Hardenberg 8
9684 AM, Finsterwolde

Telefoon: 0597 33 15 70
obsbouwsteen@sooog.nl