Groep 7/8

Welkom in groep 7/8 !

Wat doen we zoal in groep 7/8?

Elke dag van de week staat er rekenen ( Pluspunt4 (nieuw)), taal (Taal op Maat) en spelling (Spelling op Maat) op de lesplanning. Dinsdag t/m donderdagochtend werken we aan studerend lezen/begrijpend lezen (Estafette). Daarnaast geven we wekelijks lessen wereldoriëntatie, Vreedzame School, Burgerschap, Engels, verkeer en informatieverwerking (Blits). Naast leerboeken werken we ook met iPads en Chromebooks in de klas. 

Dit schooljaar houden de leerlingen ook een boekbespreking en spreekbeurt. 

Twee keer per week hebben we gymles, op maandagochtend en vrijdagochtend.

Expressievakken

De expressievakken, zoals handvaardigheid, tekenen, muziek, drama en techniek staan ook regelmatig op de lesplanning. Muziek wordt de eerste tien schoolweken door een vakdocent gegeven.

 

Groep 8

Voor groep 8 is het een bijzonder schooljaar. Het is het jaar waarin je toewerkt naar de overstap richting de middelbare school; het jaar waarin je afscheid neemt van je basisschoolperiode.  

Extra activiteiten

Natuurlijk laten wij jou niet van school gaan zonder dat we op schoolreis zijn geweest. Ook gaan we naar toneelvoorstellingen in de Klinker. Aan het eind van het schooljaar maakt groep 8 een afscheidsfilm die we natuurlijk ook aan de ouders laten zien!

Groep 7/8 wint het Filmfeest!

Gepubliceerd door: Kindcentrum De Bouwsteen
Afgelopen donderdag 1 juni heeft groep 7/8 meegedaan aan het Filmfeest. Het Filmfeest is een initiatief van Filmhub Noord en werd gehouden in de bioscoop van het Forum in Groningen. Hier bleek dat het filmpje ‘De Piraten’ van de kinderen van de Bouwsteen de beste was. Uit twintig ingezonden filmpjes koos de jury dit filmpje als winnaar. Hiermee wonnen ze de juryprijs.   Wat is het Filmfeest? Het Filmfeest is een filmwedstrijd voor kinderen uit de groepen 6,7 en 8. Het is een initiatief van de organisatie Filmhub Noord. Onder begeleiding van een filmdocent (optioneel) werken de kinderen aan een filmpje van maximaal 10 minuten. Deze filmpjes worden uiteindelijk bekeken tijdens het Filmfeest. Kinderen van deelnemende scholen worden als echte filmsterren onthaald. Bij de rode loper worden ze opgewacht door cameramensen en worden ze voorzien van kinderchampagne en popcorn. Er is een juryprijs en een publieksprijs.   Filmgala Assen De winnaars van de juryprijs en de publieksprijs mogen hun provincie vertegenwoordigen op het Filmgala in Assen. In bioscoop ‘De Nieuwe Kolk’ wordt het beste filmpje van de provincies Groningen, Drenthe en Friesland gekozen. Volgende week reist meester Mischa met de kinderen van groep 7/8 naar Assen. Hier gaan ze hun best doen om ook het filmgala te winnen.  
 

Pannenkoekenmiddag en gezinsbetrokkenheid!

Gepubliceerd door: Kindcentrum De Bouwsteen
Vrijdag 17 maart, Nationale Pannenkoekendag, was het smullen op KC De Bouwsteen! 's Middag hadden de leerlingen hun oppas- oma's, opa's, tantes, ooms of buren uitgenodigd om ze eens te trakteren op een gezellige smulmiddag. De hele school was omgetoverd in een groot restaurant. Heel veel ouders hebben gezamenlijk meer dan 600 pannenkoeken gebakken en de organisatie was in handen van de Ouderraad. Inmiddels is de pannenkoekenmiddag een traditie geworden die goed bezocht wordt en voor de kinderen een waar feest is! Mmmmmm.........
 

Diplomering mediatoren februari 2023

Gepubliceerd door: Kindcentrum De Bouwsteen
Vanuit de Vreedzame school is er veel aandacht voor het zelfstandig oplossen van conflicten. We streven ernaar dat alle conflicten worden opgelost, zodat alle leerlingen met een fijn gevoel naar huis gaan. Naast de structurele aandacht voor het oplossen van conflicten in elke klas, werken wij op KC De Bouwsteen met leerling-mediatoren. Dit zijn leerlingen die helpen bij het oplossen van conflicten. Elk jaar kunnen leerlingen van groep 6 en7 solliciteren naar de taak van mediator. Zij krijgen dan een training aangeboden, zodat ze andere kinderen goed kunnen helpen bij het oplossen van een conflict tijdens de pauzes. Hierbij is het doel om te streven naar een win-win oplossing. 
 

 Kindcentrum De Bouwsteen

Directeur: Carla Jansen

Hardenberg 8
9684 AM, Finsterwolde

Telefoon: 0597 33 15 70
kcbouwsteen@sooog.nl