Groep 7/8

Welkom in groep 7/8 !

Wat doen we zoal in groep 7/8?

Elke dag van de week staat er rekenen ( Pluspunt4 (nieuw)), taal (Taal op Maat) en spelling (Spelling op Maat) op de lesplanning. Dinsdag t/m donderdagochtend werken we aan studerend lezen/begrijpend lezen (Estafette). Daarnaast geven we wekelijks lessen wereldoriëntatie, Vreedzame School, Burgerschap, Engels, verkeer en informatieverwerking (Blits). Naast leerboeken werken we ook met iPads en Chromebooks in de klas. 

Dit schooljaar houden de leerlingen ook een boekbespreking en spreekbeurt. 

Twee keer per week hebben we gymles, op maandagochtend en vrijdagochtend.

Expressievakken

De expressievakken, zoals handvaardigheid, tekenen, muziek, drama en techniek staan ook regelmatig op de lesplanning. Muziek wordt de eerste tien schoolweken door een vakdocent gegeven.

 

Groep 8

Voor groep 8 is het een bijzonder schooljaar. Het is het jaar waarin je toewerkt naar de overstap richting de middelbare school; het jaar waarin je afscheid neemt van je basisschoolperiode.  

Extra activiteiten

Natuurlijk laten wij jou niet van school gaan zonder dat we op schoolreis zijn geweest. Ook gaan we naar toneelvoorstellingen in de Klinker. Aan het eind van het schooljaar maakt groep 8 een afscheidsfilm die we natuurlijk ook aan de ouders laten zien!

De schatkamer van Sinterklaas

Gepubliceerd door: Kindcentrum De Bouwsteen
Ohhh ....♫ kom er eens kijken...... ♫ ♫ ♫
 

Sinterklaas en Pieten op school!

Gepubliceerd door: Kindcentrum De Bouwsteen
Vandaag, 2 december, heeft Sint en zijn Pieten onze school bezocht. Er was wel een probleem! Er zat een Piet vast op het dak. Hij was vannacht al naar school gekomen om de schatkamer met cadeautjes te vullen, maar hij kwam vast te zitten op het dak. Gelukkig was de brandweer snel ter plaatse MET SINT EN DE ANDERE PIETEN. De brandweermannen hebben de Piet met de brandweerladder bevrijd. Later hebben we een heel gezellige dag gehad op school! De kinderen van groep 1 t/m 4 mochten in de schatkamer van Sint zelf een cadeautje kiezen. De groepen 5 t/m 8 hadden prachtige surprises gemaakt voor elkaar. 
 

Op bezoek bij Educatieboerderij Nieuwlandse Akker

Gepubliceerd door: Kindcentrum De Bouwsteen
Donderdag 17 november 2022 hebben de groepen 6 en 7/8 een bezoek gebracht aan Educatieboerderij Nieuwlandse Akker. We hebben een rondleiding gehad, zelf brood gebakken en uiensoep gekookt. Natuurlijk hebben we hier ook van gesmuld.   
 

 Kindcentrum De Bouwsteen

Directeur: Carla Jansen

Hardenberg 8
9684 AM, Finsterwolde

Telefoon: 0597 33 15 70
kcbouwsteen@sooog.nl