Groep 7/8

Welkom in groep 7/8 !

Wat doen we zoal in groep 7/8?

Elke dag van de week staat er rekenen ( Pluspunt4), taal (Taal op Maat) en spelling (Spelling op Maat) op de lesplanning. Dinsdag t/m donderdagochtend werken we aan studerend/begrijpend lezen (Estafette). Daarnaast wordt wekeleijks gewerkt aan Wereldoriëntatie, Vreedzame School, Burgerschap, Engels, Verkeer en Studievaardigheden (Blits). Naast leerboeken en verwerken in schriften werken we ook met Chromebooks in de klas. 

Alle leerlingen bereiden dit schooljaar ook een boekbespreking en spreekbeurt voor. Hiervoor wordt een planning gemaakt door de leerkracht. 

Twee keer per week hebben we gymles van een vakdocent, op maandagochtend en vrijdagmiddag.

De expressievakken (handvaardigheid, tekenen en muziek) en techniek staan ook regelmatig op de lesplanning.  

 

Groep 8

Voor groep 8 is het een bijzonder schooljaar. Het is het jaar waarin je toewerkt naar het afscheid van de je basisschoolperiode en de overstap maakt naar het Voortgezet Onderwijs.

 

Extra activiteiten

Dit schooljaar gaan we op drie-daags schoolkamp met groep 7 en 8. Ook zullen we nog een of meerdere excursies en/of culturele activiteiten organiseren.  Aan het eind van het schooljaar maakt groep 8 nog een afscheidsfilm die we natuurlijk ook aan de ouders laten zien!

 

We maken er een leerzaam en gezellig schooljaar van!

Lampionnententoonstelling

Gepubliceerd door: Kindcentrum De Bouwsteen
Woensdag 8 november was de lampionnententoonstelling op school. De kinderen van groep 1 t/m 8 zijn de afgelopen periode druk bezig geweest om hun lampion te maken. De lampionnen werden in de klas tentoongesteld. Ouders, opa's en oma's en andere familieleden kwamen langs om de prachtige lampionnen te bewonderen. Het was een gezellige avond. 
 

SOOOG Magazine oktober 2023

Gepubliceerd door: SOOOG
Lees in het allernieuwste SOOOG Magazine, De Kindertalentenfluisteraar, Lessen van het speciaal basisonderwijs, ‘Andere ouders doen ook maar wat' en nog veel meer interessante artikelen.
 

SOOOG Courant

Gepubliceerd door: SOOOG
Met trots delen wij de ‘SOOOG Courant 2022’, de publieksversie van het bestuursverslag. Met deze courant legt SOOOG verantwoording af over het gevoerde beleid in het afgelopen kalenderjaar.
 

 Kindcentrum De Bouwsteen

Directeur: Carla Jansen

Hardenberg 8
9684 AM, Finsterwolde

Telefoon: 0597 33 15 70
kcbouwsteen@sooog.nl