Groep 6

Welkom in groep 6! 

We starten het jaar met elkaar leren kennen en zijn actief bezig met de groepsvorming.De lessen van de Vreedzame School en Burgerschap staan hierbij centraal. Het is fijn en leerzaam als je samen verantwoordelijk leert te zijn voor de sfeer in de groep. We maken groepsafspraken en verdelen de taken binnen de groep. Denk bijvoorbeeld aan uitdelen van materialen, planten water geven, oud papier wegbrengen, klas aanvegen, enz. 

Wat doen we allemaal in groep 6?

Elke dag starten we met automatiseren. Zo oefenen we extra de vermenigvuldigingen, schrijven we een 5-woorden dictee en lezen we op tempo. Naast het automatiseren op papier doen we dit ook door het spelen van spellen die passen binnen onze doelen waaraan we werken. Daarna gaan we rekenen (methode Pluspunt4). De 'conditietraining rekenen', oftewel het inoefenen en herhalen van eerder geleerde stof, maken/oefenen we na de pauze, zodat we ons goed kunnen focussen om aan éen doel per keer te werken.

Verder werken we natuurlijk aan taal (Taal op Maat) en spelling (Spelling op Maat). Maandag t/m donderdagochtend zijn we bezig met studerend/begrijpend lezen. Hiervoor maken we gebruik van de methode Estafette (nieuwste versie). Daarnaast besteden we wekelijks 3 uur aan wereldoriëntatie met hulp van een interactieve methode, waarbij we thematisch werken en kinderen vooral onderzoekend leren. We mogen Engels (methode Join in) en verkeer niet vergeten natuurlijk.

Leren samenwerken vinden wij erg belang. Daarvoor zetten we o.a. coöperatieve werkvormen in. Hierdoor blijven we ook beter betrokken bij de lessen.

In 2021 is ons schoolplein grotendeels vernieuwd en ingericht met materialen die gebruikt kunnen worden voor bewegend leren. De leerkrachten hebben hiervoor een cursus gevolgd. We gaan dus ook regelmatig met de groep naar buiten om ial bewegend nieuwe vaardigheden aan te leren of te automatiseren.

De expressievakken bestaan dit jaar uit tekenen, handvaardigheid en muziek. Bij muziek krijgen we de eerste tien schoolweken les van een vakdocent. Op maandag en vrijdag gaan we sporten in de sporthal naast onze school en met mooi weer kunnen we gebruik maken van de buitenvelden van de voetbalvereniging. Kortom: groep 6 heeft een druk en gevarieerd lesrooster!

Groetjes van de juffen en kinderen van groep 6

De schatkamer van Sinterklaas

Gepubliceerd door: Kindcentrum De Bouwsteen
Ohhh ....♫ kom er eens kijken...... ♫ ♫ ♫
 

Sinterklaas en Pieten op school!

Gepubliceerd door: Kindcentrum De Bouwsteen
Vandaag, 2 december, heeft Sint en zijn Pieten onze school bezocht. Er was wel een probleem! Er zat een Piet vast op het dak. Hij was vannacht al naar school gekomen om de schatkamer met cadeautjes te vullen, maar hij kwam vast te zitten op het dak. Gelukkig was de brandweer snel ter plaatse MET SINT EN DE ANDERE PIETEN. De brandweermannen hebben de Piet met de brandweerladder bevrijd. Later hebben we een heel gezellige dag gehad op school! De kinderen van groep 1 t/m 4 mochten in de schatkamer van Sint zelf een cadeautje kiezen. De groepen 5 t/m 8 hadden prachtige surprises gemaakt voor elkaar. 
 

Op bezoek bij Educatieboerderij Nieuwlandse Akker

Gepubliceerd door: Kindcentrum De Bouwsteen
Donderdag 17 november 2022 hebben de groepen 6 en 7/8 een bezoek gebracht aan Educatieboerderij Nieuwlandse Akker. We hebben een rondleiding gehad, zelf brood gebakken en uiensoep gekookt. Natuurlijk hebben we hier ook van gesmuld.   
 

 Kindcentrum De Bouwsteen

Directeur: Carla Jansen

Hardenberg 8
9684 AM, Finsterwolde

Telefoon: 0597 33 15 70
kcbouwsteen@sooog.nl