Nieuws

Nationaal Schoolontbijt

Gepubliceerd door: Kindcentrum De Bouwsteen
Op 3 november hebben alle kinderen weer kunnen smullen van het Nationaal Schoolontbijt! Ook hebben we natuurlijk geleerd over het belang van een goed ontbijt. Een telefoon werkt ook niet met een lege batterij. Voor je lichaam werkt het net zo. Door te ontbijten, start je lichaam de nieuwe dag weer vol energie.Daarnaast is het ook gezellig om met elkaar te ontbijten!
 

Afsluiting Kinderboekenweek

Gepubliceerd door: Kindcentrum De Bouwsteen
De Kinderboekenweek 2021 stond in het teken van 'Worden wat je wil' waarbij kinderen alle beroepen konden bedenken en over konden dromen die ze later zouden willen gaan uitoefenen. Ouders met een bijzonder beroep hebben in de klas over hun werk verteld en zelfs laten zien wat ze o.a. doen, denk aan de bakker, kraamverzorgster, archeoloog, enz.   De afsluiting van de Kinderboekenweek was zeer gezellig! Iedere groep had een theaterstukje of liedje voorbereid en op het toneel laten zien aan de andere groepen. Ieder kind kon zijn of haar talent laten zien! 
 

Kick-Off scholentoer FC Groningen op Kindcentrum De Bouwsteen

Gepubliceerd door: Kindcentrum De Bouwsteen
De eerste Kick Off les van trainers van FC Groningen was bij ons op school en het was superleuk! Ook de pers was aanwezig. En dat was voor sommige kinderen wel erg spannend. Enkele kinderen werden zelfs geinterviewd. Na de Kick-off-les ontvangen we nog een een programma van zes weken om kinderen duurzaam in beweging te zetten. De scholentoer heeft als doel bewegingsarmoede tegen te gaan. Nou daar hebben de meeste kinderen op De Bouwsteen geen last van! Zij spelen en rennen veel buiten én we doen ook veel aan Bewegend Leren!
 

Kindcentrum De Bouwsteen

Gepubliceerd door: Kindcentrum De Bouwsteen
Per 1 augustus is onze naam gewijzigd in Kindcentrum De Bouwsteen. We zijn een multifunctionele accommodatie (MFA) en blijven gewoon een openbare school, met dien verstande dat we in de toekomst de nu al prettige samenwerking met Peuteropvang 'Lutje Grut' (onderdeel van de Tintengroep) en BSO De Flamingo's (onderdeel van KiWi) nog meer gaan 'verstevigen'. Ons gezamenlijke doel is dat alle kinderen uit de omgeving van Finsterwolde die uitstromen naar het Voortgezet Onderwijs terug kunnen kijken op een plezierige en leerzame tijd in ons Kindcentrum.
 

Laatste schooldag met goochelaar Nico!

Gepubliceerd door: Kindcentrum De Bouwsteen
Iedere groep heeft kunnen genieten van de voorstelling van Nico met zijn Kliko! Op ludieke wijze, met prachtige goocheltrucs voor jong en oud, wist Nico de kinderen te boeien met zijn theatervoorstelling. Verder waren er bijzondere buitenspellen en kregen de kinderen tussen de middag een lekker patatje van de patatkraam die speciaal op school kwam. En natuurlijk hoorde daar ook een ijsje bij! Fijne vakantie allemaal!  
 

Feestelijke onthulling kunstwerk en opening plein

Gepubliceerd door: Kindcentrum De Bouwsteen
Op maandag 5 juli is het vernieuwde schoolplein officieel geopend en het kunstwerk onthuld. Een prachtig kleurrijk resultaat! Thema van het kunstproject is: "Zicht op zee en land". Onder leiding van twee kunstenaars, Heleen Wilkens en Stefan de Keijser, hebben alle leerlingen hieraan hun (bouw)steentje bijgedragen! 
 

Nieuw speeltoestel!

Gepubliceerd door: Kindcentrum De Bouwsteen
Een lang gekoesterde wens van de leerlingen is in vervulling gegaan. Een nieuw klimtoestel met veel uitdagingen. Onder het speeltoestel ligt kunstgras waar de kinderen ook graag even 'chillen'. 
 

Schoolreis groep 1 en 2

Gepubliceerd door: Kindcentrum De Bouwsteen
Vrijdag 28 mei zijn onze kleuters op schoolreis geweest naar het boomkroonpad in Borger. Ze zijn om 9.00 van school vertrokken en waren om 14.15 weer terug op school. Onder begeleiding van de juffen en enkele ouders hebben de kinderen het kabouterpad gelopen, geklommen, broodjes geroosterd en in de speeltuin gespeeld. Het was een geslaagde dag! 
 

Schoolkamp groep 8

Gepubliceerd door: Kindcentrum De Bouwsteen
Maandag 10 en dinsdag 11 mei is groep 8 op schoolkamp geweest naar de Klonie in Borger. Onder leiding van juf Martine, juf Esther en enkele ouders hebben de leerlingen twee prachtige dagen gehad. Maandag hebben de leerlingen een survivaltocht en een bingo gedaan. Op dinsdag stond bubblevoetbal en lasergamen op het programma. 
 

Schoolreis groep 3 t/m 7 Pinokkio Assen

Gepubliceerd door: Kindcentrum De Bouwsteen
Donderdag 20 mei zijn de groep 3 t/m 7 op schoolreis geweest naar Pinokkio in Assen. Rond half 9 vertrokken de leerlingen en leerkrachten in twee bussen vanaf school. Eenmaal aangekomen in Assen werden de groepen opgesplitst in kleine groepjes. Elke groepje had een begeleider van de organisatie. De leerlingen hebben actieve en uitdagende activiteiten gedaan zoals: klimmen, boogschieten, mountainbiken en Highland games. Deze activiteiten werden allemaal coronaproof aangeboden. Het was een geslaagde dag!     
 

Koningsdag op school

Gepubliceerd door: Kindcentrum De Bouwsteen
 Alle kinderen hebben genoten van Koningsdag op school! Iedere groep heeft vijf activiteiten gedaan! Ze konden zwemmen, oud-Hollandse spellen doen in school, apenkooien in de gymzaal, buitenspelen op beide springkussens en lekker op het plein spelen met verschillende materialen. Tussendoor trakteerde school op een ijsje en aan het einde van de dag kregen alle kinderen een lekker broodje knakworst. Het was een gezellige dag!
 

Pasen

Gepubliceerd door: Kindcentrum De Bouwsteen
Onze school is weer gezellig aangekleed in Paassfeer! Vrijdag 2 april organiseren de leerkrachten een sfeervolle Paaslunch in de klas. 
 

Sinterklaas op school

Gepubliceerd door: Kindcentrum De Bouwsteen
Afgelopen vrijdag 4 december kwamen de Sint en zijn pieten langs bij ons op school. Ze brachten eerst een bezoek aan de onderbouw. Het bleek dat de pieten op school hadden geslapen. Een grote verrassing voor groep 1, 2 & 3 toen ze het speellokaal binnen kwamen. Na het bezoek aan de jongere kinderen gingen de Sint en zijn pieten naar de bovenverdieping. Door de Covid maatregelen bleven ze op een gepaste afstand. Ze keken vanaf het podium toe hoe de kinderen van de groepen 4 t/m 8 zongen en dansten. Sint en pieten vertrokken om 11.30 weer van school. Het was een gezellige morgen. 
 

Muziekles mondt uit in optreden!

Gepubliceerd door: Kindcentrum De Bouwsteen
 Van meester Harvey (vakdocent muziek) mochten de leerlingen hun muziekinstrument meenemen. Ons talent op drumstel genoot van zijn optreden met meester!
 

Kinderraad

Gepubliceerd door: Kindcentrum De Bouwsteen
De leerlingen van de Kinderraad hebben begin november hun eerste vergadering gehad. Van groep 5 t/m 8 zijn per groep twee leerlingen gekozen om mee te praten over verschillende onderwerpen. Zij zijn de vertegenwoordigers van hun groep voor de school. Natuurlijk hebben we ook een foto gemaakt.
 

Afsluiting Kinderboekenweek

Gepubliceerd door: Kindcentrum De Bouwsteen
Alle groepen konden meedoen aan het toneelstuk 'De steen en de tijd' bij de afsluiting van de Kinderboekenweek. Sommige kinderen waren liever toeschouwer deze keer. Dat kon ook! Op de dagen voorafgaand is door de 'toneelspelers' flink geoefend. Helaas mochten we geen ouders uitnodigen door de corona-maatregelen. Het werd dus een voorstelling door én voor onze leerlingen. De juffen en meester hebben er ook van genoten! Wat een talent!
 

Groep 5/6 winnen Scoor een Boek

Gepubliceerd door: Kindcentrum De Bouwsteen
Groep 5 en 6 hebben dit jaar ook weer meegedaan met het project Scoor een Boek. Vanwege de Corona crisis hebben ze er op school niet zoveel aan kunnen werken, maar de leerlingen hebben thuis des te meer gedaan. Dat kon via de thuiseditie van Scoor een boek. Ze hebben er zoveel aan gedaan dat OBS de Bouwsteen de eerste prijs heeft behaald van alle scholen in het Oldambt. En dat is niet alleen een applausje waard, maar ze zijn ook beloond met een FC Groningen tas met daarin een FC Groningen bal. Knap gedaan!
 

Schooltuin

Gepubliceerd door: Kindcentrum De Bouwsteen
 Aanplanting in onze schooltuin!
 

Clinic AV Aquilo

Gepubliceerd door: Kindcentrum De Bouwsteen
Woensdagorgen 11 maart 2020 hebben de groepen 5,6,7 & 8 een clinic atletiek gevolgd bij de atletiekvereniging Aquilo te Winschoten. Onder begeleiding van gediplomeerde trainers hebben de leerlingen kennis gemaakt met hordenlopen, kogelstoten, speerwerpen en polsstokhoogspringen. Het was een sportieve en gezellige morgen. 
 

Letterfeest groep 3

Gepubliceerd door: Kindcentrum De Bouwsteen
Maandag 27 januari hebben we ons letterfeest gevierd. In de klas hebben we onze zelfgemaakte versiering opgehangen. We hebben letters op koekjes gemaakt om daarna lekker van te smullen. We hebben gedanst en hadden een discolamp om de klas extra feestelijk te maken. Vervolgens zijn de letterdiploma’s uitgereikt aan alle toppers van groep 3!
 

 Kindcentrum De Bouwsteen

Directeur: Carla Jansen

Hardenberg 8
9684 AM, Finsterwolde

Telefoon: 0597 33 15 70
kcbouwsteen@sooog.nl