Terug naar Nieuws

Groep 7/8 wint het Filmfeest!

Gepubliceerd op: , door: Kindcentrum De Bouwsteen
Groep 7/8 wint het Filmfeest!

Afgelopen donderdag 1 juni heeft groep 7/8 meegedaan aan het Filmfeest. Het Filmfeest is een initiatief van Filmhub Noord en werd gehouden in de bioscoop van het Forum in Groningen. Hier bleek dat het filmpje ‘De Piraten’ van de kinderen van de Bouwsteen de beste was. Uit twintig ingezonden filmpjes koos de jury dit filmpje als winnaar. Hiermee wonnen ze de juryprijs.

 

Wat is het Filmfeest?

Het Filmfeest is een filmwedstrijd voor kinderen uit de groepen 6,7 en 8. Het is een initiatief van de organisatie Filmhub Noord. Onder begeleiding van een filmdocent (optioneel) werken de kinderen aan een filmpje van maximaal 10 minuten. Deze filmpjes worden uiteindelijk bekeken tijdens het Filmfeest. Kinderen van deelnemende scholen worden als echte filmsterren onthaald. Bij de rode loper worden ze opgewacht door cameramensen en worden ze voorzien van kinderchampagne en popcorn. Er is een juryprijs en een publieksprijs.

 

Filmgala Assen

De winnaars van de juryprijs en de publieksprijs mogen hun provincie vertegenwoordigen op het Filmgala in Assen. In bioscoop ‘De Nieuwe Kolk’ wordt het beste filmpje van de provincies Groningen, Drenthe en Friesland gekozen. Volgende week reist meester Mischa met de kinderen van groep 7/8 naar Assen. Hier gaan ze hun best doen om ook het filmgala te winnen.

 

Vakantieoverzicht 2024-2025

Gepubliceerd door: SOOOG
De vakantieplanning voor schooljaar 2024-2025 is bekend.
 

SOOOG Magazine - februari 2024

Gepubliceerd door: SOOOG
Opgroeien doe je maar één keer! Opgroeien vraagt in deze snel veranderende wereld zowel thuis als op het kindcentrum om een sterkte en stabiele pedagogische basis. 
 

 Kindcentrum De Bouwsteen

Directeur: Carla Jansen

Hardenberg 8
9684 AM, Finsterwolde

Telefoon: 0597 33 15 70
kcbouwsteen@sooog.nl