Terug naar Nieuws

Op weg naar een rookvrije generatie

Gepubliceerd op: , door: Kindcentrum De Bouwsteen
Op weg naar een rookvrije generatie

Onze Kinderraad heeft ervoor gezorgd dat de gemeente Oldambt borden en stoeptegels rondom ons gebouw heeft geplaatst met de tekst 'op weg naar een rookvrije generatie'. Er lagen nog altijd veel peuken op de grond bij de school, ondanks dat er rondom en op het schoolterrein niet meer gerookt mag. Dit is per augustus 2020 in de wet vastgelegd. De Kinderraad zag dat veel rokers zich daar niets van aantrokken en wilden meer aandacht voor een rookvrij schoolterrein. Op 4 juli zijn de borden en stoeptegels officieel onthuld door de wethouder van gezondheid. Alle kinderen kregen een strandbal met de tekst 'Roken geen bal aan'. Hopelijk wordt het roken nu nog meer ontmoedigt. 

Diplomering mediatoren januari 2024! Gefeliciteerd!!

Gepubliceerd door: Kindcentrum De Bouwsteen
Vanuit de Vreedzame school is er veel aandacht voor het zelfstandig oplossen van conflicten. We streven ernaar dat alle conflicten worden opgelost, zodat alle leerlingen met een fijn gevoel naar huis gaan. Naast de structurele aandacht voor het oplossen van conflicten in elke klas, werken wij op KC De Bouwsteen met leerling-mediatoren. Dit zijn leerlingen die helpen bij het oplossen van conflicten. Elk jaar kunnen leerlingen van groep 6 en7 solliciteren naar de taak van mediator. Zij krijgen dan een training aangeboden, zodat ze andere kinderen goed kunnen helpen bij het oplossen van een conflict tijdens de pauzes. Hierbij is het doel om te streven naar een win-win oplossing.
 

SOOOG Magazine - februari 2024

Gepubliceerd door: SOOOG
Opgroeien doe je maar één keer! Opgroeien vraagt in deze snel veranderende wereld zowel thuis als op het kindcentrum om een sterkte en stabiele pedagogische basis. 
 

 Kindcentrum De Bouwsteen

Directeur: Carla Jansen

Hardenberg 8
9684 AM, Finsterwolde

Telefoon: 0597 33 15 70
kcbouwsteen@sooog.nl