Terug naar Nieuws

Schooltuin

Gepubliceerd op: , door: OBS De Bouwsteen
Schooltuin

 Aanplanting in onze schooltuin!

Onlangs heeft onze school een subsidie toegekend gekregen voor het onderhoud en verdere aanplanting van de schooltuin. Hiervoor moesten we aan bepaalde eisen voldoen om deze subsidie te mogen ontvangen. Meester Mischa en meester Wim hebben zich hierin verdiept en ervoor gezorgd dat we prachtige nieuwe boompjes en struiken konden aanschaffen voor de schooltuin!

Beide meesters hebben afgelopen week zeven nieuwe fruitbomen gekocht en aangeplant; twee pruimen-, een appel-, een peren-, een kersen-, een hazelnoot- en een notenboom. Daarnaast zijn er vijftien bessenstruiken gekocht en gepoot; zwarte-, rode- en witte bessenstruiken, frambozen -en bramenstruiken. Natuurlijk is dit nog niet zichtbaar, want het zal eerst moeten groeien! Om ervoor te zorgen dat het ook KAN GROEIEN, vragen we alle ouders om aan hun kinderen te vertellen voorzichtig te zijn met de schooltuin, ook op vrije dagen als op het plein gespeeld wordt. 

Groep 5/6 winnen Scoor een Boek

Gepubliceerd door: OBS De Bouwsteen
Groep 5 en 6 hebben dit jaar ook weer meegedaan met het project Scoor een Boek. Vanwege de Corona crisis hebben ze er op school niet zoveel aan kunnen werken, maar de leerlingen hebben thuis des te meer gedaan. Dat kon via de thuiseditie van Scoor een boek. Ze hebben er zoveel aan gedaan dat OBS de Bouwsteen de eerste prijs heeft behaald van alle scholen in het Oldambt. En dat is niet alleen een applausje waard, maar ze zijn ook beloond met een FC Groningen tas met daarin een FC Groningen bal. Knap gedaan!
 

Clinic AV Aquilo

Gepubliceerd door: OBS De Bouwsteen
Woensdagorgen 11 maart 2020 hebben de groepen 5,6,7 & 8 een clinic atletiek gevolgd bij de atletiekvereniging Aquilo te Winschoten. Onder begeleiding van gediplomeerde trainers hebben de leerlingen kennis gemaakt met hordenlopen, kogelstoten, speerwerpen en polsstokhoogspringen. Het was een sportieve en gezellige morgen. 
 

 obs de Bouwsteen

Schoolcoördinator: Carla Jansen

Hardenberg 8
9684 AM, Finsterwolde

Telefoon: 0597 33 15 70
obsbouwsteen@sooog.nl