Terug naar Nieuws

Schooltuin

Gepubliceerd op: , door: OBS De Bouwsteen
Schooltuin

 Aanplanting in onze schooltuin!

Onlangs heeft onze school een subsidie toegekend gekregen voor het onderhoud en verdere aanplanting van de schooltuin. Hiervoor moesten we aan bepaalde eisen voldoen om deze subsidie te mogen ontvangen. Meester Mischa en meester Wim hebben zich hierin verdiept en ervoor gezorgd dat we prachtige nieuwe boompjes en struiken konden aanschaffen voor de schooltuin!

Beide meesters hebben afgelopen week zeven nieuwe fruitbomen gekocht en aangeplant; twee pruimen-, een appel-, een peren-, een kersen-, een hazelnoot- en een notenboom. Daarnaast zijn er vijftien bessenstruiken gekocht en gepoot; zwarte-, rode- en witte bessenstruiken, frambozen -en bramenstruiken. Natuurlijk is dit nog niet zichtbaar, want het zal eerst moeten groeien! Om ervoor te zorgen dat het ook KAN GROEIEN, vragen we alle ouders om aan hun kinderen te vertellen voorzichtig te zijn met de schooltuin, ook op vrije dagen als op het plein gespeeld wordt. 

Clinic AV Aquilo

Gepubliceerd door: OBS De Bouwsteen
Woensdagorgen 11 maart 2020 hebben de groepen 5,6,7 & 8 een clinic atletiek gevolgd bij de atletiekvereniging Aquilo te Winschoten. Onder begeleiding van gediplomeerde trainers hebben de leerlingen kennis gemaakt met hordenlopen, kogelstoten, speerwerpen en polsstokhoogspringen. Het was een sportieve en gezellige morgen. 
 

Letterfeest groep 3

Gepubliceerd door: OBS De Bouwsteen
Maandag 27 januari hebben we ons letterfeest gevierd. In de klas hebben we onze zelfgemaakte versiering opgehangen. We hebben letters op koekjes gemaakt om daarna lekker van te smullen. We hebben gedanst en hadden een discolamp om de klas extra feestelijk te maken. Vervolgens zijn de letterdiploma’s uitgereikt aan alle toppers van groep 3!
 

 obs de Bouwsteen

Schoolcoördinator: Carla Jansen

Hardenberg 8
9684 AM, Finsterwolde

Telefoon: 0597 33 15 70
obsbouwsteen@sooog.nl