Terug naar Nieuws

Wij dragen ons steentje (lege flessen) bij!

Gepubliceerd op: , door: Kindcentrum De Bouwsteen
Wij dragen ons steentje (lege flessen) bij!

Vrijdag 16 december brengen de leerlingen van groep 7/8 de ingezamelde lege flessen naar Het Tafelhuis in Winschoten. Het geld dat opgehaald wordt met Het Tafelhuis 2022 gaat naar de Voedselbank Oldambt en Pekela. Onze school draagt ook een steentje bij!

'Je steentje bijdragen aan de samenleving' is een onderdeel van ons concept Vreedzame School en Burgerschap. Alle leerlingen konden twee weken lang lege flessen verzamelen en op school inleveren voor het goede doel. Dit hebben ze top gedaan!

SOOOG Magazine - februari 2024

Gepubliceerd door: SOOOG
Opgroeien doe je maar één keer! Opgroeien vraagt in deze snel veranderende wereld zowel thuis als op het kindcentrum om een sterkte en stabiele pedagogische basis. 
 

Diplomering mediatoren januari 2024! Gefeliciteerd!!

Gepubliceerd door: Kindcentrum De Bouwsteen
Vanuit de Vreedzame school is er veel aandacht voor het zelfstandig oplossen van conflicten. We streven ernaar dat alle conflicten worden opgelost, zodat alle leerlingen met een fijn gevoel naar huis gaan. Naast de structurele aandacht voor het oplossen van conflicten in elke klas, werken wij op KC De Bouwsteen met leerling-mediatoren. Dit zijn leerlingen die helpen bij het oplossen van conflicten. Elk jaar kunnen leerlingen van groep 6 en7 solliciteren naar de taak van mediator. Zij krijgen dan een training aangeboden, zodat ze andere kinderen goed kunnen helpen bij het oplossen van een conflict tijdens de pauzes. Hierbij is het doel om te streven naar een win-win oplossing.
 

 Kindcentrum De Bouwsteen

Directeur: Carla Jansen

Hardenberg 8
9684 AM, Finsterwolde

Telefoon: 0597 33 15 70
kcbouwsteen@sooog.nl