Groep 5

Welkom in groep 5

 

In groep 5 zitten 16 leerlingen.

Het begin van het schooljaar staat in het teken van groepsvorming. Wij vinden het belangrijk dat we samen verantwoordelijk zijn voor ons lokaal en de sfeer in onze groep, daarom stellen we samen met de kinderen groepsafspraken op en heeft iedereen een taakje die bijdraagt aan het reilen en zeilen binnen de groep. Mede d.m.v. coöperatieve werkvormen leren we samenwerken en overleggen. Op deze manier leren we met en van elkaar tijdens de verschillende vakken zoals rekenen, taal en spelling, maar ook bij de zaakvakken en expressievakken leren we met en van elkaar.

De expressievakken bestaan dit jaar uit tekenen, handvaardigheid, muziek en drama. Voor muziek en drama krijgen we les van een vakdocent. Naast deze vakken krijgen we in groep 5 op vrijdag ook Duits van een vakdocent. Op maandag en vrijdag gaan we sporten in de sporthal naast onze school en met mooi weer kunnen we buiten sporten bij de voetbalvereniging. Kortom groep 5 heeft een druk, gevarieerd, leerzaam en superleuk programma.

Afgelopen jaar is ons schoolplein helemaal vernieuwd en ingericht met materialen die gebruikt kunnen worden voor bewegend leren. De leerkrachten volgen hiervoor een cursus. We gaan dus ook regelmatig met de groep naar buiten om nieuwe vaardigheden te leren of te automatiseren.

Tijdens de lessen in groep 5 worden de juffen iedere dag ondersteund door een onderwijsassistent, samen zorgen we ervoor dat we de leerlingen zo goed mogelijk volgen en begeleiden in hun ontwikkeling, zodat ze goed voorbereid zijn voor groep 6.

Groetjes van de juffen en kinderen van groep 5.

Nationaal Schoolontbijt

Gepubliceerd door: Kindcentrum De Bouwsteen
Op 3 november hebben alle kinderen weer kunnen smullen van het Nationaal Schoolontbijt! Ook hebben we natuurlijk geleerd over het belang van een goed ontbijt. Een telefoon werkt ook niet met een lege batterij. Voor je lichaam werkt het net zo. Door te ontbijten, start je lichaam de nieuwe dag weer vol energie.Daarnaast is het ook gezellig om met elkaar te ontbijten!
 

Afsluiting Kinderboekenweek

Gepubliceerd door: Kindcentrum De Bouwsteen
De Kinderboekenweek 2021 stond in het teken van 'Worden wat je wil' waarbij kinderen alle beroepen konden bedenken en over konden dromen die ze later zouden willen gaan uitoefenen. Ouders met een bijzonder beroep hebben in de klas over hun werk verteld en zelfs laten zien wat ze o.a. doen, denk aan de bakker, kraamverzorgster, archeoloog, enz.   De afsluiting van de Kinderboekenweek was zeer gezellig! Iedere groep had een theaterstukje of liedje voorbereid en op het toneel laten zien aan de andere groepen. Ieder kind kon zijn of haar talent laten zien! 
 

Kick-Off scholentoer FC Groningen op Kindcentrum De Bouwsteen

Gepubliceerd door: Kindcentrum De Bouwsteen
De eerste Kick Off les van trainers van FC Groningen was bij ons op school en het was superleuk! Ook de pers was aanwezig. En dat was voor sommige kinderen wel erg spannend. Enkele kinderen werden zelfs geinterviewd. Na de Kick-off-les ontvangen we nog een een programma van zes weken om kinderen duurzaam in beweging te zetten. De scholentoer heeft als doel bewegingsarmoede tegen te gaan. Nou daar hebben de meeste kinderen op De Bouwsteen geen last van! Zij spelen en rennen veel buiten én we doen ook veel aan Bewegend Leren!
 

 Kindcentrum De Bouwsteen

Directeur: Carla Jansen

Hardenberg 8
9684 AM, Finsterwolde

Telefoon: 0597 33 15 70
kcbouwsteen@sooog.nl