Groep 4/5

Welkom in groep 4/5

Het begin van het schooljaar staat in het teken van groepsvorming. Wij vinden het belangrijk dat we samen verantwoordelijk zijn voor ons lokaal en de sfeer in onze groep. Daarom stellen we samen met de kinderen groepsafspraken op en heeft iedereen een taak die bijdraagt aan het reilen en zeilen binnen de groep. Mede door middel van coöperatieve werkvormen leren we samenwerken en overleggen. Op deze manier leren we met én van elkaar tijdens de verschillende vakken zoals rekenen, taal, spelling en Engels. Natuurlijk leren we ook bij de zaak- en expressievakken van én met elkaar. 

Het technisch lezen blijft, met bame voor grope 4, een belangrijk onderdeel op het lesrooster. Om lezen aantrekkelijk te maken, kiezen we naast de klassikale instructie en inoefening, ook voor andere werkvormen om het lezen te oefenen: lezen in groepjes, duo-lezen in spelvorm, zelfstandig lezen en koorlezen.

Om het leesplezier nog meer te bevorderen wordt o.a. veel voorgelezen en aandacht besteed aan de kinderboekenweek. Omdat de bibliotheek in hetzelfde gebouw zit, kunnen de leerlingen wekelijks zelf hun eigen leesboeken kiezen.

De expressievakken bestaan dit jaar uit tekenen, handvaardigheid en muziek. Op maandag en vrijdag gaan we sporten in de sporthal naast onze school en met mooi weer kunnen we buiten sporten. Beide dagen hebben we we les van een vakdocent bewegingsleer. Kortom: groep 4/5 heeft een druk, gevarieerd, leerzaam en superleuk programma.

In 2021 is ons schoolplein voor een groot deel vernieuwd en ingericht met materialen die gebruikt kunnen worden voor bewegend leren. De leerkrachten hebben hiervoor een cursus gevolgd. We gaan dus ook regelmatig met de groep naar buiten om al bewegend nieuwe vaardigheden te leren of te automatiseren.

Groetjes van de juffen en kinderen van groep 4/5.

Lampionnententoonstelling

Gepubliceerd door: Kindcentrum De Bouwsteen
Woensdag 8 november was de lampionnententoonstelling op school. De kinderen van groep 1 t/m 8 zijn de afgelopen periode druk bezig geweest om hun lampion te maken. De lampionnen werden in de klas tentoongesteld. Ouders, opa's en oma's en andere familieleden kwamen langs om de prachtige lampionnen te bewonderen. Het was een gezellige avond. 
 

SOOOG Magazine oktober 2023

Gepubliceerd door: SOOOG
Lees in het allernieuwste SOOOG Magazine, De Kindertalentenfluisteraar, Lessen van het speciaal basisonderwijs, ‘Andere ouders doen ook maar wat' en nog veel meer interessante artikelen.
 

SOOOG Courant

Gepubliceerd door: SOOOG
Met trots delen wij de ‘SOOOG Courant 2022’, de publieksversie van het bestuursverslag. Met deze courant legt SOOOG verantwoording af over het gevoerde beleid in het afgelopen kalenderjaar.
 

 Kindcentrum De Bouwsteen

Directeur: Carla Jansen

Hardenberg 8
9684 AM, Finsterwolde

Telefoon: 0597 33 15 70
kcbouwsteen@sooog.nl