Groep 5

Welkom in groep 5

Het begin van het schooljaar staat in het teken van groepsvorming. Wij vinden het belangrijk dat we samen verantwoordelijk zijn voor ons lokaal en de sfeer in onze groep. Daarom stellen we samen met de kinderen groepsafspraken op en heeft iedereen een taak die bijdraagt aan het reilen en zeilen binnen de groep. Mede door middel van coöperatieve werkvormen leren we samenwerken en overleggen. Op deze manier leren we met én van elkaar tijdens de verschillende vakken zoals rekenen, taal, spelling en Engels. Natuurlijk leren we ook bij de zaak- en expressievakken van én met elkaar.

De expressievakken bestaan dit jaar uit tekenen, handvaardigheid en muziek. Bij muziek krijgen we de eerste tien weken van het schooljaar les van een vakdocent. Op maandag en vrijdag gaan we sporten in de sporthal naast onze school en met mooi weer kunnen we buiten sporten bij de voetbalvereniging. Op maandag hebben we les van een vakdocent bewegingsleer. Kortom: groep 5 heeft een druk, gevarieerd, leerzaam en superleuk programma.

In 2021 is ons schoolplein voor een groot deel vernieuwd en ingericht met materialen die gebruikt kunnen worden voor bewegend leren. De leerkrachten hebben hiervoor een cursus gevolgd. We gaan dus ook regelmatig met de groep naar buiten om al bewegend nieuwe vaardigheden te leren of te automatiseren.

Groetjes van de juffen en kinderen van groep 5.

De schatkamer van Sinterklaas

Gepubliceerd door: Kindcentrum De Bouwsteen
Ohhh ....♫ kom er eens kijken...... ♫ ♫ ♫
 

Sinterklaas en Pieten op school!

Gepubliceerd door: Kindcentrum De Bouwsteen
Vandaag, 2 december, heeft Sint en zijn Pieten onze school bezocht. Er was wel een probleem! Er zat een Piet vast op het dak. Hij was vannacht al naar school gekomen om de schatkamer met cadeautjes te vullen, maar hij kwam vast te zitten op het dak. Gelukkig was de brandweer snel ter plaatse MET SINT EN DE ANDERE PIETEN. De brandweermannen hebben de Piet met de brandweerladder bevrijd. Later hebben we een heel gezellige dag gehad op school! De kinderen van groep 1 t/m 4 mochten in de schatkamer van Sint zelf een cadeautje kiezen. De groepen 5 t/m 8 hadden prachtige surprises gemaakt voor elkaar. 
 

Op bezoek bij Educatieboerderij Nieuwlandse Akker

Gepubliceerd door: Kindcentrum De Bouwsteen
Donderdag 17 november 2022 hebben de groepen 6 en 7/8 een bezoek gebracht aan Educatieboerderij Nieuwlandse Akker. We hebben een rondleiding gehad, zelf brood gebakken en uiensoep gekookt. Natuurlijk hebben we hier ook van gesmuld.   
 

 Kindcentrum De Bouwsteen

Directeur: Carla Jansen

Hardenberg 8
9684 AM, Finsterwolde

Telefoon: 0597 33 15 70
kcbouwsteen@sooog.nl